Skip to main content

Bryssel- och grönkålsgratäng med smakrik ost

En god kålgratäng till all möjlig julmat som blivit över! Naturligtvis fungerar den även som ensamrätt serverad med en bönsallad, rödkålssallad eller råkostsallad.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Putsa brysselkålen och halvera brysselkålen, fräs den i smör i en stekpanna.
  3. Repa grönkålen i bitar, hacka löken och fräs med en stund i stekpannan.
  4. Stjälp över grönsakerna i en liten ugnsfast form.
  5. Fördela den ost du valt över grönsakerna och putta ner den bland kålen med en sked.
  6. Knäck äggen i en skål och tillsätt grädde och mjölk samt salt och svartpeppar, vispa samman och slå i ugnsformen.
  7. Strö ströbröd över ytan. Grädda i ugnen i 25-30 minuter.

Du behöver

  • 1/2 påse brysselkål
  • 1/2 lök
  • 1-2 stjälkar grönkål
  • 150 g getost, fetaost eller västerbottenost
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 msk skorpmjöl

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.