
Bryssel- och grönkålsgratäng med smakrik ost
En god kålgratäng till all möjlig julmat som blivit över! Naturligtvis fungerar den även som ensamrätt serverad med en bönsallad, rödkålssallad eller råkostsallad.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Putsa brysselkålen och halvera brysselkålen, fräs den i smör i en stekpanna.
- Repa grönkålen i bitar, hacka löken och fräs med en stund i stekpannan.
- Stjälp över grönsakerna i en liten ugnsfast form.
- Fördela den ost du valt över grönsakerna och putta ner den bland kålen med en sked.
- Knäck äggen i en skål och tillsätt grädde och mjölk samt salt och svartpeppar, vispa samman och slå i ugnsformen.
- Strö ströbröd över ytan. Grädda i ugnen i 25-30 minuter.
Du behöver
- 1/2 påse brysselkål
- 1/2 lök
- 1-2 stjälkar grönkål
- 150 g getost, fetaost eller västerbottenost
- 3 ägg
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- Svartpeppar
- 1-2 msk skorpmjöl
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.