Skip to main content

Råkostsallad

Gör så här

  1. Strimla vitkål, purjolök och paprika.
  2. Riv morot och kålrabbi på rivjärnets grövsta sida.
  3. Lägg alla grönsaker i en stor bunke.
  4. Mät upp alla de ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp det snabbt.
  5. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt.
  6. Lägg över salladen i ett kärl med lock och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar den.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 2 stora morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1 paprika
  • 1 kålrabbi eller kålrot

Dressing

  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk örtsalt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • svartpeppar