
Råkostsallad

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Gör så här
- Strimla vitkål, purjolök och paprika.
- Riv morot och kålrabbi på rivjärnets grövsta sida.
- Lägg alla grönsaker i en stor bunke.
- Mät upp alla de ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp det snabbt.
- Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt.
- Lägg över salladen i ett kärl med lock och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar den.
Du behöver
- 1 litet vitkålshuvud
- 2 stora morötter
- 1 liten purjolök
- 1 paprika
- 1 kålrabbi eller kålrot
Dressing
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1/2 dl rapsolja
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk örtsalt
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- svartpeppar
Design av Viksjö Webbyrå