Skip to main content

Råkostsallad

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Strimla vitkål, purjolök och paprika.
  2. Riv morot och kålrabbi på rivjärnets grövsta sida.
  3. Lägg alla grönsaker i en stor bunke.
  4. Mät upp alla de ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp det snabbt.
  5. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt.
  6. Lägg över salladen i ett kärl med lock och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar den.

Du behöver

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 2 stora morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1 paprika
  • 1 kålrabbi eller kålrot

Dressing

  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk örtsalt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • svartpeppar
  • Kyckling med curry och mango

  • Bryssel- och grönkålsgratäng med smakrik ost