Skip to main content

Köttbullar med julkryddning

  1. Blanda ströbröd och vatten i en stor skål.
  2. Låt ströbrödet svälla en stund.
  3. Tillsätt mer vatten om det blir stabbigt.
  4. Tillsätt ägg, lök och alla kryddor, blanda väl.
  5. Tillsätt köttfärsen och blanda väl, överdriv inte rörandet, då blir färsen seg.
  6. Låt färsen vila en stund.
  7. Forma köttbullar med våta händer, placera dem i en långpanna.
  8. Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 – 20 min.
  9. Styckfrys köttbullarna på t ex en tallrik.
  10. Förvara dem i plastlåda eller plastpåse i frysen.
  11. När du ska servera köttbullarna, tina dem och stek sedan i smör!

Du behöver

  • 1,2 kg köttfärs
  • 1 – 1,5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • Ca 1 dl vatten
  • 1 stor gul lök finhackad eller riven
  • Pepparmix
  • Aromat
  • Lite socker
  • 3 tsk salt
  • 5 – 10 kryddpepparkorn krossade

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev