Skip to main content

Raggmunk i långpanna

  1. Blanda ägg, hälften av mjölken, salt och vetemjöl i en bunke. Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
  2. Tillsätt resten av mjölken.
  3. Låt pannkaksmeten stå och svälla medan du skalar och river potatisen på grövsta sidan på rivjärnet.
  4. Blanda ner den rivna potatisen i smeten direkt så att inte potatisen hinner bli brun.
  5. Smörj en långpanna med generöst med smör och häll raggmunksmeten i den.
  6. Fördela ut potatisen i hela långpannan med en slev.
  7. Grädda raggmunken i 225 grader i 25-30 minuter, till dess att den fått gyllenbrun färg.
  8. Servera med stekt fläsk, morötter och lingonsylt.
  9. Får du raggmunk över kan den med fördel tärnas ner och stekas i stekpanna tillsammans med fläsk!

Du behöver

  • 4 personer – en långpanna;
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl fullkorn
  • 5-6 stora potatisar
  • 1/2 kg fläsk i skivor

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.