Rabarbertårta till Mors dag
Gör så här
- Ansa och skär rabarbern i tunna skivor, mät upp mängden i litermått.
- Rabarbern går också att byta ut mot ca 3 dl rivet äpple.
- Värm ugnen till 250 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt poröst.
- Vänd försiktigt ner vetemjöl och bakpulver, blanda i vattnet och rör om.
- Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter och häll i smeten.
- Fördela rabarbern på smeten och strö över socker och kanel/kardemumma.
- Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen.
- Sockra ovansidan av kakan och lägg på ännu ett bakplåtspapper.
- Lägg en plåt eller stor skärbräda över kakan och vänd hastigt allt upp och ner så att kakan hamnar med uppsidan ner.
- Dra försiktigt bort det understa bakplåtspappret (som nu är överst).
- Sitter det fast brukar jag pensla med kallt vatten på pappret, då lossnar det lättare.
- Rulla ihop kakan från långsidan och packa in i bakplåtspapper tills kakan kallnat.
- Koka ihop hallonen med syltsocker till en kompott.
- Servera kakan i portionsbitar med vispad grädde och lite kompott på toppen.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 3 ägg
- 1,5 deciliter socker
- 1,5 deciliter vetemjöl
- 1,5 tesked bakpulver
- 2 matskedar kokande vatten
- 3-4 deciliter rabarber i fina skivor alt rivet äpple
- socker och eventuellt kanel eller kardemumma att strö över rabarbern
- 1 pkt frysta hallon
- 1 dl syltsocker
With Love Viksjö Webbyrå