Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Rabarberkaka med kardemumma-maräng
Gör så här
Ansa och skär rabarbern i 2 cm stora bitar.
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
Blanda ner mjöl, äggulor och mjölk i socker- och smörsmeten.
Blanda väl.
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Strö över rabarberbitarna.
Diska skålen du använt och häll ner äggvitorna.
Vispa dem till hårt skum med elvisp.
Tillsätt sockret lite i taget under kraftig vispning.
Blanda sist i den stötta kardemumman.
Bred marängsmeten över kakan.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter (beroende på ugn)
Tänk på att lägga över folie efter 15-20 minuter så att inte marängen bränns.
Stick i kakan för att se att den inte är allt för kladdig. Kakan kan med fördel vara lite kladdig i botten.
Låt den svalna och skär den i bitar.
Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar.
Du behöver
6-10 rabarber, beroende på storlek
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 äggulor
1 dl mjölk
Maräng:
6 äggvitor
3 dl socker
1 tsk stött kardemumma
Rabarberkompott med kardemumma och ingefära
Recept
Rabarberkompott
Recept
Rabarbertårta till Mors dag
Recept
Marias rabarberpaj
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå