Skip to main content

Rabarberkaka med kardemumma-maräng

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i 2 cm stora bitar.
  2. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
  4. Blanda ner mjöl, äggulor och mjölk i socker- och smörsmeten.
  5. Blanda väl.
  6. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
  7. Strö över rabarberbitarna.
  8. Diska skålen du använt och häll ner äggvitorna.
  9. Vispa dem till hårt skum med elvisp.
  10. Tillsätt sockret lite i taget under kraftig vispning.
  11. Blanda sist i den stötta kardemumman.
  12. Bred marängsmeten över kakan.
  13. Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter (beroende på ugn)
  14. Tänk på att lägga över folie efter 15-20 minuter så att inte marängen bränns.
  15. Stick i kakan för att se att den inte är allt för kladdig. Kakan kan med fördel vara lite kladdig i botten.
  16. Låt den svalna och skär den i bitar.
  17. Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 6-10 rabarber, beroende på storlek
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 äggulor
  • 1 dl mjölk

Maräng:

  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma