Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Rabarberkompott med kardemumma och ingefära

  • Du behöver
  • 1/2 kg rabarber
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 1/2 tsk riven färsk ingefära
  • Gör så här
  1. Skölj, ansa och skär sedan rabarbern i 2 cm stora bitar.
  2. Lägg rabarbern i en vid kastrull eller traktörpanna, slå över sockret och sätt på medelvärde.
  3. Tillsätt kardemumma och ingefära och låt kompotten koka ihop i 10 – 15 minuter.
  4. Servera ljummen med vaniljglass, vaniljvisp eller till brieost på ett gott bröd!
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.