
Rabarberkompott med kardemumma och ingefära
Familjens recept på rabarberkompott med kardemumma och ingefära! Vi älskar att utforska nya smakkombinationer och denna kompott är inget undantag. Vårt familjerecept kombinerar den fräscha syrligheten från rabarbern med den härliga värmen från kardemumma och ingefära. Följ vår enkla steg-för-steg-guide och njut av denna läckra kompott, antingen på egen hand eller som en perfekt komplettering till dina favoritdesserter.

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Gör så här
- Skölj, ansa och skär sedan rabarbern i 2 cm stora bitar.
- Lägg rabarbern i en vid kastrull eller traktörpanna, slå över sockret och sätt på medelvärde.
- Tillsätt kardemumma och ingefära och låt kompotten koka ihop i 10 – 15 minuter.
- Servera ljummen med vaniljglass, vaniljvisp eller till brieost på ett gott bröd!
Du behöver
- 1/2 kg rabarber
- 1 1/2 dl socker
- 1/2 tsk stött kardemumma
- 1/2 tsk riven färsk ingefära
Design av Viksjö Webbyrå