Vaniljsås
Hemkokt vaniljsås till rabarberpaj med jordgubbar är bara så gott!
Gör så här
- Vispa ihop mjölk, grädde, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull.
- Smaksätter du med vaniljsocker rörs det ner i den avsvalnade såsen.
- Vaniljstången skärs upp på längden, skrapa ur fröna och vispa ner dem i såsen.
- Låt själva stången koka med också.
- Sjud såsen på medelvärme tills dess att den tjocknat, den får inte koka. Det tar en stund!
- Vispa hela tiden så att såsen inte bränner fast.
- Låt såsen svalna och tillsätt vaniljsocker.
- Servera såsen kylskåpskall.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 3 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 2 ägg
- 4 msk socker
- 2 tsk potatismjöl
- 2 msk vaniljsocker alt 1 vaniljstång
With Love Viksjö Webbyrå