Skip to main content

Smörslungade morötter med färska örter

Alla de där morötterna som inte hunnit växa till sig innan jag skördar. Dem gör jag denna lilla enkla rätten på!

  1. Skala och skölj alla morötter.
  2. Koka dem mjuka i saltat vatten, ca 7 minuter, häll av morötterna och tillsätt smör.
  3. Låt smöret smälta och vänd runt morötterna.
  4. Tillsätt finhackad vitlök, svartpeppar och flingsalt och vänd runt.
  5. Tillsätt sist den ört du valt, när jag använder dill utesluter jag vitlöken.
  6. Lägg upp på ett fat och servera som tillbehör.

Du behöver

  • Babymorötter
  • Smör
  • 1 liten vitlök
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • Persilja, dill oregano eller timjan

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.