Skip to main content

Saffransbullar med mandelmassa

Goda saffransbullar till fikat med mandelmassa som fyllning.

Gör så här

  1. Smält smöret och låt saffranet fräsa med en kort stund, tillsätt sedan mjölken, låt bli ljummet ca 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke.
  3. Tillsätt lite av degspadet och låt jästen lösa sig.
  4. Tillsätt resten av degspadet samt ett ägg, socker, salt och det mesta av mjölet.
  5. Arbeta degen så att den blir blank och smidig, 3-5 minuter.
  6. Strö lite mjöl på ytan och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  7. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
  8. Dela i två delar och kavla ut i rektangulär form.
  9. Bred smör över degen, grovriv hälften av mandelmassan över och vik ihop degrektangeln på längden.
  10. Skär långa remsor av degen.
  11. Snurra remsorna och ”knyt ihop” dem.
  12. Lägg i bullformar.
  13. Låt jäsa på plåt.
  14. Pensla med lättvispat ägg.
  15. Grädda i 250 grader i ca 8 minuter.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 pkt jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1g saffran, två påsar
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • Ca 1 – 1,3 l vetemjöl

Fyllning:

  • Ca 100 g smör
  • 250 g mandelmassa

Pensling:

  • 1 ägg