Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Lax i saffransås

Du behöver

  • 500 Laxfilé
  • 1 liten purjolök/färsk lök
  • 1 knippe sparris
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 msk smör
  • 1 nypa saffran
  • salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 buljongtärning

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, krydda med salt och vitpeppar och ställ åt sidan.
  2. Finhacka löken, strimla sparrisen och skölj sockerärtorna.
  3. Smält smöret i stekpanna, lägg ner löken och strö över saffran, låt fräsa en liten stund.
  4. Tillsätt grädde, creme fraiche och buljong.
  5. Rör om och lägg ner sparris och sockerärtor.
  6. Låt koka upp och tillsätt laxen, sjud på svag värme i 4-5 minuter.
  7. Servera med pasta eller grynsallad och grönsaker.