Skip to main content

Lax i saffransås

  1. Skär laxen i kuber, krydda med salt och vitpeppar och ställ åt sidan.
  2. Finhacka löken, strimla sparrisen och skölj sockerärtorna.
  3. Smält smöret i stekpanna, lägg ner löken och strö över saffran, låt fräsa en liten stund.
  4. Tillsätt grädde, creme fraiche och buljong.
  5. Rör om och lägg ner sparris och sockerärtor.
  6. Låt koka upp och tillsätt laxen, sjud på svag värme i 4-5 minuter.
  7. Servera med pasta eller grynsallad och grönsaker.

Du behöver

  • 500 Laxfilé
  • 1 liten purjolök/färsk lök
  • 1 knippe sparris
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 msk smör
  • 1 nypa saffran
  • salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 buljongtärning

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev