Skip to main content

Varm grynsallad med vårens primörer

Gör så här

  1. Koka bulgur eller den grynblandning du valt enligt anvisningar.
  2. Lägg med en halv buljongtärning i kokvattnet.
  3. Medan grynen kokar skölj och ansa färsk lök, sparris och sockerärtor och strimla dem tunt.
  4. Häll av vattnet från de kokta grynen och stjälp upp i en vid skål.
  5. Vänd ner grönsakerna du strimlat i grynen.
  6. Filéa apelsinen med en riktigt vass kniv och skär apelsinfiléerna i mindre bitar, lägg dem i skålen.
  7. Krama ur all saft som finns kvar i apelsinrenset över grynsalladen.
  8. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  9. Klipp till sist över dillen och blanda runt.
  10. Servera till kyckling eller fisk.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 1/2 dl bulgur eller grynblandning
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 Färsk lök
  • 5 sparrisar
  • En stor näve sockerärtor
  • 1 apelsin
  • God olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 litet knippe dill