Skip to main content

Fläskfilé med basilika, soltorkad tomat och mozzarella

Gör så här

  1. Ansa fläskfilén från hinnor och fett.
  2. Ta en vass stor kniv och skär upp den längsmed till en rektangulär form.
  3. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Nyp bitar av mozzarellan och fördela över köttet.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och fördela över mozzarellan.
  6. Lägg på basilikan.
  7. Rulla ihop köttet så tajt du kan.
  8. Ta skivor av bacon och linda runt fläskfilén.
  9. Ta lite soya i handen och stryk ut över baconet och krydda med pepparmix.
  10. Ställ in köttet i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter, till dess att temperaturen på köttet är 70 grader.
  11. Servera med pasta eller bulgur, vitlöksyoghurt och säsongens grönsaker.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • Fläskfilé
  • Mozzarella
  • 3-5 marinerade soltorkade tomater
  • Basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 pkt bacon
  • Soya
  • Pepparmix

Till servering

  • Pasta eller bulgur
  • Grönsaker
  • Vitlöksyoghurt