Skip to main content

Varm rotfruktsallad

Att rosta grönsaker i ugnen är både gott och enkelt! Den här rätten går dessutom att variera i det oändliga…

Gör så här

  1. Skölj, ansa och bita upp de grönsaker du valt.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Ringla över olivolja, peppra och strö över torkad timjan.
  4. Rosta i ugnen på 200 grader till dess att rotsakerna fått fin färg.
  5. Medan grönsakerna är i ugnen koka de gryn du valt.
  6. Ta ut grönsakerna, salta och stjälp upp i en vid skål eller på ett fat.
  7. Vänd försiktigt ner dina kokta gryn och gröna blad.
  8. Ringla olivolja och strö frön över din varma sallad.
  9. Servera som ensamrätt med stekt halloumi, bönröra och kall sås eller som tillbehör till kyckling, lammfärsbiffar eller fisk.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Grönsaker att rosta:

  • Morot, kålrot, palsternacka, selleri, fänkål, broccoli, blomkål, rödbetor, lök o s v
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Timjan

Till servering:

  • Gröna blad
  • Fritt val av; matvete, bulgur, couscous, quinoa, linser o s v
  • Rostade saltade frön
  • Olivolja
  • Kall sås