fbpx

Kyckling med saffran

Fräs på Kycklingen så att den får fin färg, salta och peppra. Ta upp kycklingen ur pannan och låt den vila på fat. Skala och grovhacka lök och vitlök fräs den i grytan du stekte Kycklingen i. Tillsätt saffran, örter, chili och tomatpur’e och låt det fräsa med en stund. Slå på vin och ev lite vatten samt tillsätt strimlad morot, kålrot, rotselleri och tomaterna i bitar/krossad tomat. Låt koka upp, tillsätt kycklingbuljongen och koka på svag värme i ca 15 minuter, tills grönsakerna är klara. Mixa grönsakssåsen med mixerstav. Tillsätt grädden eller coccosmjölk till grytan och låt koka upp. Lägg sedan ner kycklingen i kokande gryta, sjud tills kycklingen gått klart. Smaka av med salt och peppar. Ta av grytan från värmen, garnera med grovhackad persilja. Servera med ris och/eller bröd, vitlöksyoghurt och grönsaker

1 kg kycklinglårfilé
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
Smör
Olivolja
1 kuvert saffran
Torkad timjan eller oregano
1 färsk eller torkad chilifrukt
Tomatpur’e
Ca 2 dl vitt vin
1 morot
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
3 stora solmogna tomater eller 1 förp krossade tomater
1 kycklingbuljongtärning
2 dl mellangrädde eller 2 dl coccosmjölk
Salt
Svartpeppar
Persilja

Gör så här

Du behöver

  • Saffransbullar med mandelmassa