Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Kyckling med saffran

Fräs på Kycklingen så att den får fin färg, salta och peppra. Ta upp kycklingen ur pannan och låt den vila på fat. Skala och grovhacka lök och vitlök fräs den i grytan du stekte Kycklingen i. Tillsätt saffran, örter, chili och tomatpur’e och låt det fräsa med en stund. Slå på vin och ev lite vatten samt tillsätt strimlad morot, kålrot, rotselleri och tomaterna i bitar/krossad tomat. Låt koka upp, tillsätt kycklingbuljongen och koka på svag värme i ca 15 minuter, tills grönsakerna är klara. Mixa grönsakssåsen med mixerstav. Tillsätt grädden eller coccosmjölk till grytan och låt koka upp. Lägg sedan ner kycklingen i kokande gryta, sjud tills kycklingen gått klart. Smaka av med salt och peppar. Ta av grytan från värmen, garnera med grovhackad persilja. Servera med ris och/eller bröd, vitlöksyoghurt och grönsaker

1 kg kycklinglårfilé
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
Smör
Olivolja
1 kuvert saffran
Torkad timjan eller oregano
1 färsk eller torkad chilifrukt
Tomatpur’e
Ca 2 dl vitt vin
1 morot
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
3 stora solmogna tomater eller 1 förp krossade tomater
1 kycklingbuljongtärning
2 dl mellangrädde eller 2 dl coccosmjölk
Salt
Svartpeppar
Persilja

  • Du behöver
  • Gör så här
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.