Raggmunk med jordärtskocka
Gör så här
- Blanda ägg, hälften av mjölken, salt och vetemjöl i en bunke. Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
- Tillsätt resten av mjölken.
- Låt smeten stå och svälla medan du förbereder grönsakerna.
- Ansa, skölj och strimla purjolöken tunnt.
- Stek den mjuk i smör på svag värme uta att den tar färg. Låt stå och svalna.
- Skala och riv jordärtskockorna på grövsta sidan på rivjärnet. Blanda ner dem direkt i smeten så att inte jordärtskockorna hinner bli brun.
- Vänd ner purjolöken i smeten.
- Värm en pannkakspanna och tillsätt generöst med smör.
- Ta två stora skedar av raggmunksmeten och häll i pannan.
- Fördela ut jordärtskocka och purjolök jämt i raggmunken.
- Stek till dess att den fått gyllenbrun färg och vänd.
- Servera med lingonsylt, råkostsallad och stekt bacon om du önskar.
- Får du raggmunk över kan den med fördel strimlas ner i en matigare sallad eller stekas upp.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
12 raggmunkar:
- 3 ägg
- 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 6-8 jordärtskockor
- 25 cm purjolök
Till servering:
- lingonsylt
- råkostsallad
- bacon
With Love Viksjö Webbyrå