Punchrullar
Gör så här
- Vispa ihop smör, florsocker och havregryn krämigt med elvispens degkrokar i en bunke.
- Tillsätt vaniljsocker, kakao, kaffe, punsch, arrak och salt.
- Smula ner sockerkakan i bunken och vispa ihop till en krämig massa.
- Upplever du att den är torr och smulig kan du tillsätta mer kaffe.
- Ställ kallt i 30 minuter så att krämen stelnar något.
Dela degen i 3 delar och forma till rullar som är ca 2-4 cm breda. - Lägg på en skärbräda och ställ i kylen för att bli riktigt kalla innan du täcker och dekorerar dem.
- Färga och knåda marsipanen ordentligt tills den blir mjuk och formbar.
- Ta hjälp av florsocker om du upplever att den blir lite kladdig.
- Kavla ut marsipanen på ett bakplåtspapper ca 2-3 mm tjockt rektangel.
- Lägg en rulle i taget på marsipanen, skär en rak kant av marsipanen och rulla in den, ett varv per rulle och skär bort överflödig marsipan.
- Se till att marsipanen sluter ordentligt runt själva rullen.
- Rulla till form och tjocklek på rullen.
- Skär sedan den marsipantäckta rullen i bitar, så stora som du vill ha dem.
- Lägg på en ren skärbräda och in i kylen för att kallna igen medan du smälter chokladen.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Låt svalna något innan du doppar ändarna av dina kalla punschrullar i chokladen.
- Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem på skärbrädan.
- Förvara i kylen i tättslutande låda.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1/2 sockerkaka
- 100 g smör
- 2 dl florsocker
- 2 dl havregryn
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2-5 msk kallt kaffe
- 3 msk punch
- 1 flaska arraksarom 30 ml
- 1 nypa salt
- 750 g marsipan
- Grön karamellfärg
- Florsocker till utkavling
- 150 g mörk choklad
With Love Viksjö Webbyrå