Pizzabullar
Gör så här
- Smula jästen i en degbunke, värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen i lite av den.
- Blanda ner resten av mjölken, olja, salt och ägg.
- Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbaket.
- Arbeta degen 5 min.
- Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något.
- Dela i två delar och kavla ut till rektangulär pizza.
- Bred hälften av tomatsåsen på varje del, strö hälften av skinkan och osten över.
- Krydda med oregano och rulla redan ihop pizzan.
- Skär den i ca 15 bullar och lägg dem i bullformar.
- Låt jäsa på plåt i 20 minuter.
- Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö lite ost på.
- Grädda i ugnen på 225 grader i 12-15 minuter.
- Låt pizzabullarna svalna på galler.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- Ca 30 st
- 1 pkt jäst
- 5 dl mjölk
- 3 msk oliv/rapsolja
- 1/2 tsk salt
- 1 ägg
- 2 dl grahamsmjöl
- 8-10 dl vetemjöl
Fyllning;
- 1 förp tomatsås med basilika
- 300 g finstrimlad kassler/skinka
- 2 dl riven ost
- Oregano
- 1 ägg
- Riven ost
With Love Viksjö Webbyrå