
Kycklingben i saffran och tomatsås
- Dra skinnet av kycklingbenen och dela dem i leden mellan ben och lår, lägg dem åt sidan så länge.
- Ansa och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp en stekgryta och tillsätt olja eller smör.
- Fräs lökhacket utan att det tar färg.
- Tillsätt saffran, paprikapulver och tomatpuré och låt även det fräsa med.
- Slå på krossad tomat och skölj ur förpackningen med vatten som du också tillsätter i grytan.
- Smula i buljong och tillsätt äppelcidervinäger och honung, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Medans såsen kokar ihop steker du kycklingdelarna i smör i en het stekpanna, krydda med salt och peppar.
- När kycklingen fått färg på båda sidor lägg ner den i den kokande såsen.
- Låt grytan koka på medelvärme i 30-35 min.
- Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
- Pressa slutligen i saften av 1/2 citron och smaka av med salt och peppar.
- Jag avslutar med att lyfta ut kycklingen ur grytan för att mixa såsen slät med mixerstav.
- Det för att barnen gillar det bättre men det är inte nödvändigt.
Du behöver
- 1 kg kycklingklubbor
- Olja eller smör till stekning
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 paprika
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 g saffran
- 2 msk tomatpuré
- 1 förp krossad tomat
- Vatten
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk flytande honung
- Salt
- Svartpeppar
- 1/2 citron
Servera med
- Basmatiris
- Rostade rotsaker
- Yoghurtsås eller gräddfil
- Hackad mandel
- Naanbröd
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.