Skip to main content

Fläskfilé med basilika, soltorkad tomat och mozzarella

  1. Ansa fläskfilén från hinnor och fett.
  2. Ta en vass stor kniv och skär upp den längsmed till en rektangulär form.
  3. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Nyp bitar av mozzarellan och fördela över köttet.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och fördela över mozzarellan.
  6. Lägg på basilikan.
  7. Rulla ihop köttet så tajt du kan.
  8. Ta skivor av bacon och linda runt fläskfilén.
  9. Ta lite soya i handen och stryk ut över baconet och krydda med pepparmix.
  10. Ställ in köttet i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter, till dess att temperaturen på köttet är 70 grader.
  11. Servera med pasta eller bulgur, vitlöksyoghurt och säsongens grönsaker.

Du behöver

  • Fläskfilé
  • Mozzarella
  • 3-5 marinerade soltorkade tomater
  • Basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 pkt bacon
  • Soya
  • Pepparmix

Till servering

  • Pasta eller bulgur
  • Grönsaker
  • Vitlöksyoghurt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.