Fläskfilé med basilika, soltorkad tomat och mozzarella
Gör så här
- Ansa fläskfilén från hinnor och fett.
- Ta en vass stor kniv och skär upp den längsmed till en rektangulär form.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Nyp bitar av mozzarellan och fördela över köttet.
- Strimla de soltorkade tomaterna och fördela över mozzarellan.
- Lägg på basilikan.
- Rulla ihop köttet så tajt du kan.
- Ta skivor av bacon och linda runt fläskfilén.
- Ta lite soya i handen och stryk ut över baconet och krydda med pepparmix.
- Ställ in köttet i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter, till dess att temperaturen på köttet är 70 grader.
- Servera med pasta eller bulgur, vitlöksyoghurt och säsongens grönsaker.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- Fläskfilé
- Mozzarella
- 3-5 marinerade soltorkade tomater
- Basilika
- Salt
- Svartpeppar
- 1 pkt bacon
- Soya
- Pepparmix
Till servering
- Pasta eller bulgur
- Grönsaker
- Vitlöksyoghurt
With Love Viksjö Webbyrå