Skip to main content

Egen glass

Gör så här

  1. Vispa grädden rätt hårt.
  2. Rör ner den kondenserade mjölken i grädden.
  3. Förbered den smaksättning du valt och vänd ner den i glassmeten.
  4. Det går bra att dela glassmeten i två kärl och halvera mängden smaksättning och på så vis få två glassmaker.
  5. Häll glassmeten i en form på cirka 1,5-2 liter.
  6. Ställ in i frysen och låt frysa helt, cirka 6-8 timmar.
  7. Ta fram en stund innan servering.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Glassmeten:

  • 5 dl vispad grädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk

Valfri smaksättning nedan:

Dajm:

  • 2 dubbeldajm
  • Hacka dajmen i små bitar och vänd ner i glassmeten.

Blåbär:

  • 5 dl blåbär
  • 2 dl syltsocker
  • Koka sylt på blåbären och sockret.
  • Låt svalna och mixa kort med stavmixer.
  • Vänd ner sylten i glassmeten i omgångar, sista sylten vänder du bara ner lite slarvigt så får du snygga syltränder i glassen.

Mocka:

  • 2 msk Snabbkaffe
  • 1 msk Kakao
  • Lös snabbkaffe och kakao i så lite varmt vatten som möjligt och vänd ner i glassmeten.

Salt karamell:

  • 160 gram strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • Smält sockret i en stekpanna så det blir en brun karamell utan att brännas.
  • Ta av från värmen och tillsätt grädde samt salt.
  • Rör ihop med en träslev och till en jämn blandning.
  • Låt karamellsåsen svalna något.
  • Rör i karamellsåsen i glassmeten.

Tiramisu:

  • 3 msk snabbkaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 msk mandellikör
  • Lös snabbkaffe och kakao i mandellikören och vänd ner i glassmeten.

Hallon:

  • 5 dl hallon
  • 2 dl syltsocker
  • Koka sylt på hallon och sockret.
  • Låt svalna och vänd ner sylten i glassmeten i omgångar, sista sylten vänder du bara ner lite slarvigt så får du snygga syltränder i glassen.