Skip to main content

Rabarberkaka med kardemummatosca

  1. Ansa och skölj rabarbern.
  2. Skär dem i cm-tjocka skivor och blanda med 2 tsk socker och potatismjöl.
  3. Vispa det rumsvarma smöret med strösocker till en massa.
  4. Vispa in äggen, ett i taget och vispa någon minut.
  5. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver, blanda ner i smeten och vispa in noga.
  6. Bred ut smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  7. Strö ut rabarbern över smeten och tryck ner den med lätt hand.
  8. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min.
  9. Gör toscan under tiden kakan gräddas.
  10. Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull.
  11. Värm under omrörning tills smöret smält.
  12. När kakan gräddats i 25 min. Tag ut den ur ugnen.
  13. Bred på toscan och ställ in i ugnen igen.
  14. Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 15 min.
  15. Servera med vispad grädde eller vanilj- eller rabarberglass.

Du behöver

  • 100g smör rumsvarmt
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5-6 stjälkar rabarber
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk potatismjöl

Tosca

  • 75g smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl sirap
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Grädde vid servering

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.