
Rabarberkaka med kardemummatosca
- Ansa och skölj rabarbern.
- Skär dem i cm-tjocka skivor och blanda med 2 tsk socker och potatismjöl.
- Vispa det rumsvarma smöret med strösocker till en massa.
- Vispa in äggen, ett i taget och vispa någon minut.
- Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver, blanda ner i smeten och vispa in noga.
- Bred ut smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Strö ut rabarbern över smeten och tryck ner den med lätt hand.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min.
- Gör toscan under tiden kakan gräddas.
- Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull.
- Värm under omrörning tills smöret smält.
- När kakan gräddats i 25 min. Tag ut den ur ugnen.
- Bred på toscan och ställ in i ugnen igen.
- Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 15 min.
- Servera med vispad grädde eller vanilj- eller rabarberglass.
Du behöver
- 100g smör rumsvarmt
- 1 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 5-6 stjälkar rabarber
- 2 tsk socker
- 2 tsk potatismjöl
Tosca
- 75g smör
- 1 dl socker
- 1/2 dl sirap
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 tsk stött kardemumma
- Grädde vid servering
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.