Chicken Tikka Masala
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv moroten.
- Fräs grönsakerna tillsammans med tikka masala; spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
- Lägg till kanelstång, saften från ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
- Låt puttra på svag värme i 25 minuter.
- Mixa såsen med mixerstav och tillsätt grädde och citronsaft, låt puttra medan du steker kycklingdelarna du valt.
- Lägg ner kycklingen i såsen och låt koka klart.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- Kycklingben eller kycklingbröstfile
- 2 gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 1 riven morot
- 2 msk rapsolja
- 3 tsk tikka masala eller;
– 1 tsk malen spiskummin
– 1 tsk malen koriander
– 0,5 tsk cayennepeppar
– 0,5 tsk kardemumma, stött
– 1 kanelstång - Saften från 5 cm färsk riven ingefära
- 1 tsk salt
- 1 buljongtärning
- 1 förp krossade tomater
- 2 dl grädde
- Saften från 1/2 citron eller lime
Till servering
- Basmatiris
- Rostade rotsaker
- Bönsallad
- Naanbröd
With Love Viksjö Webbyrå