fbpx
Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Älgfärslasagne

  • Du behöver
  • 500 g älgfärs
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 förp krossad tomat
  • ca 2 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk chilisås
  • 3-5 lagerblad
  • svartpeppar
  • salt
  • timjan
  • lasagneplattor
  • béchamelsås
  • riven ost
  • Gör så här
  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skala och riv morötterna på rivjärnets grövsta sida.
  3. Strimla sellerin fint.
  4. Klipp baconet i tunna strimlor och fräs dessa i varm stekpanna.
  5. Ta upp baconet och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Fräs älgfärsen i fettet från baconet på håg värme.
  7. Tillsätt lök och vitlök, riven morot och selleri.
  8. Mixa de krossade tomaterna med mixerstav och tillsätt dem till färsen tillsammans med vin, fond, chilisås, lagerblad, bacon, peppar och timjan.
  9. Låt färssåsen sjuda på svag värme ca 30 minuter.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Gör en bottenredd béchamelsås på smör, vetemjöl och mjölk.
  12. Krydda med vitpepper, salt och riven muskot.
  13. Bred ut béchamelsås i en ugnsfast form med diametern 25 cm och lägg lasagneplattor ovanpå.
  14. Bred ut béchamelsås även på lasagneplattorna innan du klickar ut färssåsen på lasagneplattorna.
  15. Gör ett likadant lager till och avsluta lasagnen med ett lager plattor med béchamelsås på.
  16. Strö riven ost överst.
  17. Sätt in lasagnen mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
  18. Servera med sallad och en lins- eller bönröra.