fbpx

Mammas lasagne

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skala och riv palsternacka på rivjärnets grövsta sida.
  3. Fräs köttfärsen i matfett.
  4. Tillsätt lök och vitlök, riven palsternacka.
  5. Mixa de krossade tomaterna med mixerstav och tillsätt dem till färsen tillsammans med vin, chilisås, lagerblad, peppar och oregano.
  6. Låt färssåsen sjuda på svag värme ca 30 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Gör en bottenredd béchamelsås på smör, vetemjöl och mjölk.
  9. Krydda med vitpeppar, salt och riven muskot.
  10. Bred ut béchamelsås i en ugnsfast form med diametern 25 cm och lägg lasagneplattor ovanpå.
  11. Bred ut béchamelsås även på lasagneplattorna innan du klickar ut färssåsen på lasagneplattorna.
  12. Gör ett likadant lager till och avsluta lasagnen med ett lager plattor med béchamelsås på.
  13. Strö riven ost överst.
  14. Sätt in lasagnen mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
  15. Servera med sallad och en lins- eller bönröra.

Du behöver

  • 1 kg köttfärs
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 palsternacka
  • 1 förp krossad tomat
  • ca 1 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk chilisås
  • 3-5 lagerblad
  • svartpeppar
  • salt
  • Oregano
  • lasagneplattor
  • béchamelsås
  • riven ost