Rabarberkaka med kardemumma-maräng
Gör så här
- Ansa och skär rabarbern i 2 cm stora bitar.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst.
- Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
- Blanda ner mjöl, äggulor och mjölk i socker- och smörsmeten.
- Blanda väl.
- Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Strö över rabarberbitarna.
- Diska skålen du använt och häll ner äggvitorna.
- Vispa dem till hårt skum med elvisp.
- Tillsätt sockret lite i taget under kraftig vispning.
- Blanda sist i den stötta kardemumman.
- Bred marängsmeten över kakan.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter (beroende på ugn)
- Tänk på att lägga över folie efter 15-20 minuter så att inte marängen bränns.
- Stick i kakan för att se att den inte är allt för kladdig. Kakan kan med fördel vara lite kladdig i botten.
- Låt den svalna och skär den i bitar.
- Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 6-10 rabarber, beroende på storlek
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 6 äggulor
- 1 dl mjölk
Maräng:
- 6 äggvitor
- 3 dl socker
- 1 tsk stött kardemumma
With Love Viksjö Webbyrå