Skip to main content

Punchrullar

Gör så här

  1. Vispa ihop smör, florsocker och havregryn krämigt med elvispens degkrokar i en bunke.
  2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, kaffe, punsch, arrak och salt.
  3. Smula ner sockerkakan i bunken och vispa ihop till en krämig massa.
  4. Upplever du att den är torr och smulig kan du tillsätta mer kaffe.
  5. Ställ kallt i 30 minuter så att krämen stelnar något.
    Dela degen i 3 delar och forma till rullar som är ca 2-4 cm breda.
  6. Lägg på en skärbräda och ställ i kylen för att bli riktigt kalla innan du täcker och dekorerar dem.
  7. Färga och knåda marsipanen ordentligt tills den blir mjuk och formbar.
  8. Ta hjälp av florsocker om du upplever att den blir lite kladdig.
  9. Kavla ut marsipanen på ett bakplåtspapper ca 2-3 mm tjockt rektangel.
  10. Lägg en rulle i taget på marsipanen, skär en rak kant av marsipanen och rulla in den, ett varv per rulle och skär bort överflödig marsipan.
  11. Se till att marsipanen sluter ordentligt runt själva rullen.
  12. Rulla till form och tjocklek på rullen.
  13. Skär sedan den marsipantäckta rullen i bitar, så stora som du vill ha dem.
  14. Lägg på en ren skärbräda och in i kylen för att kallna igen medan du smälter chokladen.
  15. Smält chokladen över ett vattenbad.
  16. Låt svalna något innan du doppar ändarna av dina kalla punschrullar i chokladen.
  17. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem på skärbrädan.
  18. Förvara i kylen i tättslutande låda.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1/2 sockerkaka
  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2-5 msk kallt kaffe
  • 3 msk punch
  • 1 flaska arraksarom 30 ml
  • 1 nypa salt
  • 750 g marsipan
  • Grön karamellfärg
  • Florsocker till utkavling
  • 150 g mörk choklad

With Love  Viksjö Webbyrå