Hallomi Tikka Masala
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv moroten.
- Fräs grönsakerna tillsammans med tikka masala; spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
- Lägg till kanelstång, saften från ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
- Låt puttra på svag värme i 25 minuter.
- Mixa såsen med mixerstav och tillsätt grädden och låt puttra medan du steker halloumin i kuber på medelvärme i olja.
- Stek tills den har fin färg.
- Du väljer själv om du vänder ner halloumin i såsen eller serverar den bredvid.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- Tikka Masala
- 2 gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 1 riven stor morot
- 2 msk rapsolja
- 3 tsk tikka masala eller;
– 1 tsk malen spiskummin
– 1 tsk malen koriander
– 0,5 tsk cayennepeppar
– 0,5 tsk kardemumma, stött
– 1 kanelstång - Saften från 5 cm färsk riven ingefära
- 1 tsk salt
- 1 buljongtärning
- 1 förp krossade tomater
- 2 dl grädde
- 2 förp halloumiost
- Saften från 1/2 citron
Till servering:
- Basmatiris
- Rostade rotsaker
- Bönsallad
- Naanbröd
With Love Viksjö Webbyrå