Långbakad fläskkarré
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°C.
- Skala lök och vitlök, hacka dem grovt.
- Lägg fläskkarrén i en gjutjärnspanna med höga kanter och lock.
- Gnid in köttet med timjan, rosmarin, persilja, salt, peppar och honung.
- Lägg i lök och vitlök.
- Häll på vatten och fond.
- Sätt på locket.
- Ställ in köttet i mitten av ugnen ca 5 timmar.
- Lyft upp köttet och sila ner buljongen i en kastrull.
- Koka buljongen tills den reducerat något.
- Tillsätt grädden och koka ihop.
- Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
- Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung.
- Servera med rostade potatisklyftor och grönsaker.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 750g-1 kg fläskkarré i bit (benfri)
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 dl hackad persilja
- 1/2 tsk salt
- grovmalen svartpeppar
- 2 msk honung
- 1 dl vatten
- 3 msk konc kalvfond
- 2 dl vispgrädde
- majsstärkelse till redning
With Love Viksjö Webbyrå