Skip to main content

Långbakad fläskkarré

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skala lök och vitlök, hacka dem grovt.
  3. Lägg fläskkarrén i en gjutjärnspanna med höga kanter och lock.
  4. Gnid in köttet med timjan, rosmarin, persilja, salt, peppar och honung.
  5. Lägg i lök och vitlök.
  6. Häll på vatten och fond.
  7. Sätt på locket.
  8. Ställ in köttet i mitten av ugnen ca 5 timmar.
  9. Lyft upp köttet och sila ner buljongen i en kastrull.
  10. Koka buljongen tills den reducerat något.
  11. Tillsätt grädden och koka ihop.
  12. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  13. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung.
  14. Servera med rostade potatisklyftor och grönsaker.

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 750g-1 kg fläskkarré i bit (benfri)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 3 msk konc kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • majsstärkelse till redning

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.