Älgfärslasagne
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skala och riv morötterna på rivjärnets grövsta sida.
- Strimla sellerin fint.
- Klipp baconet i tunna strimlor och fräs dessa i varm stekpanna.
- Ta upp baconet och låt rinna av på hushållspapper.
- Fräs älgfärsen i fettet från baconet på håg värme.
- Tillsätt lök och vitlök, riven morot och selleri.
- Mixa de krossade tomaterna med mixerstav och tillsätt dem till färsen tillsammans med vin, fond, chilisås, lagerblad, bacon, peppar och timjan.
- Låt färssåsen sjuda på svag värme ca 30 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Gör en bottenredd béchamelsås på smör, vetemjöl och mjölk.
- Krydda med vitpepper, salt och riven muskot.
- Bred ut béchamelsås i en ugnsfast form med diametern 25 cm och lägg lasagneplattor ovanpå.
- Bred ut béchamelsås även på lasagneplattorna innan du klickar ut färssåsen på lasagneplattorna.
- Gör ett likadant lager till och avsluta lasagnen med ett lager plattor med béchamelsås på.
- Strö riven ost överst.
- Sätt in lasagnen mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
- Servera med sallad och en lins- eller bönröra.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 500 g älgfärs
- 1 pkt bacon
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 2 selleristjälkar
- 1 förp krossad tomat
- ca 2 dl rött vin
- 2 msk kalvfond
- 2 msk chilisås
- 3-5 lagerblad
- svartpeppar
- salt
- timjan
- lasagneplattor
- béchamelsås
- riven ost
With Love Viksjö Webbyrå