Skip to main content

Raggmunk med jordärtskocka

  1. Blanda ägg, hälften av mjölken, salt och vetemjöl i en bunke. Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
  2. Tillsätt resten av mjölken.
  3. Låt smeten stå och svälla medan du förbereder grönsakerna.
  4. Ansa, skölj och strimla purjolöken tunnt.
  5. Stek den mjuk i smör på svag värme uta att den tar färg. Låt stå och svalna.
  6. Skala och riv jordärtskockorna på grövsta sidan på rivjärnet. Blanda ner dem direkt i smeten så att inte jordärtskockorna hinner bli brun.
  7. Vänd ner purjolöken i smeten.
  8. Värm en pannkakspanna och tillsätt generöst med smör.
  9. Ta två stora skedar av raggmunksmeten och häll i pannan.
  10. Fördela ut jordärtskocka och purjolök jämt i raggmunken.
  11. Stek till dess att den fått gyllenbrun färg och vänd.
  12. Servera med lingonsylt, råkostsallad och stekt bacon om du önskar.
  13. Får du raggmunk över kan den med fördel strimlas ner i en matigare sallad eller stekas upp.

Du behöver

12 raggmunkar:

  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6-8 jordärtskockor
  • 25 cm purjolök

Till servering:

  • lingonsylt
  • råkostsallad
  • bacon

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.