Skip to main content

Vegetarisk lasagne med spenat, tomat och ricotta

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa och hacka lök och vitlök.
  3. Värm olivoljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök på medelvärme tills de är mjuka.
  4. Tillsätt spenaten och låt den gå med i stekpannan tills den vissnar.
  5. Stjälp över spenatblandningen i en skål och låt svalna medan du gör tomatsåsen.
  6. I samma stekpanna som du fräste spenaten häll ner krossade tomater tillsammans med oregano, basilika och rött vin.
  7. Låt sjuda i 10 minuter för att koncentrera smakerna, smaka av med salt och pepparmix.
  8. Blanda ricotta, parmesan, riven muskot samt salt och peppar med spenatblandningen.
  9. Fördela ett lager av tomatsås i botten av en liten ugnsform.
  10. Lägg på ett lager lasagneplattor, följt av ett lager av hälften av spenat- och ricottablandningen, upprepa tills alla ingredienser är slut.
  11. Strö över riven mozzarella.
  12. Sätt in lasagnen i ugnen på 200 grader i 40 minuter eller det som står på lasagneplattornas förpackning.
  13. Låt lasagnen stå i några minuter innan den skärs upp och serveras.

Du behöver

  • lasagneplattor
  • 1 durkslag färsk spenat
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Riven muskot
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 skvätt rödvin
  • 1/2 tsk salt
  • Pepparmix
  • 1 mozzarella

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.