
Vegetarisk lasagne med spenat, tomat och ricotta
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa och hacka lök och vitlök.
- Värm olivoljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök på medelvärme tills de är mjuka.
- Tillsätt spenaten och låt den gå med i stekpannan tills den vissnar.
- Stjälp över spenatblandningen i en skål och låt svalna medan du gör tomatsåsen.
- I samma stekpanna som du fräste spenaten häll ner krossade tomater tillsammans med oregano, basilika och rött vin.
- Låt sjuda i 10 minuter för att koncentrera smakerna, smaka av med salt och pepparmix.
- Blanda ricotta, parmesan, riven muskot samt salt och peppar med spenatblandningen.
- Fördela ett lager av tomatsås i botten av en liten ugnsform.
- Lägg på ett lager lasagneplattor, följt av ett lager av hälften av spenat- och ricottablandningen, upprepa tills alla ingredienser är slut.
- Strö över riven mozzarella.
- Sätt in lasagnen i ugnen på 200 grader i 40 minuter eller det som står på lasagneplattornas förpackning.
- Låt lasagnen stå i några minuter innan den skärs upp och serveras.
Du behöver
- lasagneplattor
- 1 durkslag färsk spenat
- 250 g ricottaost
- 1 dl riven parmesan
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Riven muskot
- 1 förp krossade tomater
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- 1 skvätt rödvin
- 1/2 tsk salt
- Pepparmix
- 1 mozzarella
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.