Vegetarisk Lasagne med rotsaker
Gör så här
- Börja med tomatsåsen och låt den koka ihop medan du gör rotsakssåsen till lasagnen.
- Grovhacka lök och vitlök.
- Låt det fräsa en stund i rapsoljan i en stekpanna.
- Tillsätt tomatpuré, örter, salt och peppar och låt det fräsa med en stund.
- Tillsätt vin, lagerblad, buljong.
- Låt koka upp och koka sedan ihop på svag värme.
- Smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsugn.
- Skala rotsakerna och grovriv dem på rivjärn.
- Skala och hacka löken.
- Ansa och skiva champinjonerna.
- Fräs champinjonerna gyllenbruna i olja i en stekpanna, tillsätt löken och låt den fräsa med någon minut.
- Tillsätt rotsaksrivet och låt det fräsa med.
- Tillsätt crème fraiche och låt allt koka ihop några minuter.
- Krydda med salt och peppar samt vänd ner parmesanosten.
- Täck botten av en ugnsform med tomatsås varva sedan lasagneplattor, rotsakssås och tomatsås.
- Slå grädden över den färdiga lasagnen och strö lite riven parmesanost överst.
- Grädda mitt ugnen i 25-30 minuter.
- Servera med en blandsallad, hummus samt bön- eller linssallad.
- Önskar du så är det gott med stekt eller grillad kyckling/fläskkarré eller lufttorkad skinka alt salami till lasagnen.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
4-6 portioner
Tomatsås:
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- rapsolja
- Tomatpuré
- Blandade färska eller torkade örter, persilja, timjan, oregano osv
- 5 hackade tomater
- 1 dl vitt vin
- 3 lagerblad
- 1 tsk grönsaksbuljong
- Salt och peppar
Rotsakssås:
- 3 morötter
- 1 palsternacka
- 1/4 klyfta av kålrot
- 1 gul lök
- 10 – 15 champinjoner
- Rapsolja
- 1 burk crème fraiche
- 1 dl riven parmesanost
- 1 tsk salt
- Peppar
- 300 g färska lasagneplattor
- 1 dl mellangrädde
- Parmesanost
With Love Viksjö Webbyrå