Grönsakscanneloni
4-6 portioner
Gör så här
- Börja med tomatsåsen och låt den koka ihop medan du gör fyllningen till cannelonin.
- Tärna 1 zucchini, lök och vitlök.
- Låt det fräsa en stund i olivolja i en stekpanna.
- Tillsätt tomatpuré, örter, salt och peppar och låt det fräsa med en stund.
- Slå över krossad tomat, vin, lagerblad, buljongtärning och lite vatten.
- Låt koka upp och koka sedan ihop på svag värme.
- Smaka av med salt och honung.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala morötterna.
- Grovriv morötter och zuccini.
- Skala och hacka löken.
- Ansa och skiva champinjonerna.
- Fräs champinjonerna gyllenbruna i olja i en stekpanna, tillsätt löken och låt den fräsa med någon minut.
- Tillsätt morot, zuccini och crème fraiche och låt allt koka ihop några minuter.
- Krydda med salt och peppar samt vänd ner parmesanosten i fyllningen.
- Häll tomatsåsen i en ugnsäker form.
- Lägg lasagneplattorna på en skärbräda, lägg på en sked fyllning på varje och rulla ihop.
- Lägg cannelonisarna på rad i tomatsåsen i formen.
- Slå över grädden och strö lite riven parmesanost överst.
- Grädda mitt ugnen i 20 minuter.
- Ta ut formen och låt vila under folie i 5 minuter innan du serverar.
- Servera med en blandsallad och om du så vill stekt eller grillad kyckling/korv/fläskkarré eller lufttorkad skinka alt salami.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Tomatsås:
- 1 zuccini
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Tomatpuré
- Blandade färska eller torkade örter, rosmarin, timjan, oregano osv
- Salt
- Peppar
- 2 förp krossad tomat
- 1 dl rött alt vitt vin
- 3 lagerblad
- 1 grönsaksbuljongtärning
- Vatten
Canneloni:
- 4 morötter
- 1 zuccini
- 1 gul lök
- 8 – 12 champinjoner
- Rapsolja
- 1/2 burk crème fraiche
- 1 dl riven parmesanost
- 1 tsk salt
- Peppar
- 2 pkt färska lasagneplattor
- 2 dl mellangrädde
- Parmesanost
With Love Viksjö Webbyrå