fbpx

Grönsakscanneloni

4-6 portioner

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen och låt den koka ihop medan du gör fyllningen till cannelonin.
  2. Tärna 1 zucchini, lök och vitlök.
  3. Låt det fräsa en stund i olivolja i en stekpanna.
  4. Tillsätt tomatpuré, örter, salt och peppar och låt det fräsa med en stund.
  5. Slå över krossad tomat, vin, lagerblad, buljongtärning och lite vatten.
  6. Låt koka upp och koka sedan ihop på svag värme.
  7. Smaka av med salt och honung.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Skala morötterna.
  10. Grovriv morötter och zuccini.
  11. Skala och hacka löken.
  12. Ansa och skiva champinjonerna.
  13. Fräs champinjonerna gyllenbruna i olja i en stekpanna, tillsätt löken och låt den fräsa med någon minut.
  14. Tillsätt morot, zuccini och crème fraiche och låt allt koka ihop några minuter.
  15. Krydda med salt och peppar samt vänd ner parmesanosten i fyllningen.
  16. Häll tomatsåsen i en ugnsäker form.
  17. Lägg lasagneplattorna på en skärbräda, lägg på en sked fyllning på varje och rulla ihop.
  18. Lägg cannelonisarna på rad i tomatsåsen i formen.
  19. Slå över grädden och strö lite riven parmesanost överst.
  20. Grädda mitt ugnen i 20 minuter.
  21. Ta ut formen och låt vila under folie i 5 minuter innan du serverar.
  22. Servera med en blandsallad och om du så vill stekt eller grillad kyckling/korv/fläskkarré eller lufttorkad skinka alt salami.

Du behöver

Tomatsås:

  • 1 zuccini
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Tomatpuré
  • Blandade färska eller torkade örter, rosmarin, timjan, oregano osv
  • Salt
  • Peppar
  • 2 förp krossad tomat
  • 1 dl rött alt vitt vin
  • 3 lagerblad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Vatten

Canneloni:

  • 4 morötter
  • 1 zuccini
  • 1 gul lök
  • 8 – 12 champinjoner
  • Rapsolja
  • 1/2 burk crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • 2 pkt färska lasagneplattor
  • 2 dl mellangrädde
  • Parmesanost
  • Vegetarisk Lasagne med rotsaker