Skip to main content

Varm grynsallad med vårens primörer

  1. Koka bulgur eller den grynblandning du valt enligt anvisningar.
  2. Lägg med en halv buljongtärning i kokvattnet.
  3. Medan grynen kokar skölj och ansa färsk lök, sparris och sockerärtor och strimla dem tunt.
  4. Häll av vattnet från de kokta grynen och stjälp upp i en vid skål.
  5. Vänd ner grönsakerna du strimlat i grynen.
  6. Filéa apelsinen med en riktigt vass kniv och skär apelsinfiléerna i mindre bitar, lägg dem i skålen.
  7. Krama ur all saft som finns kvar i apelsinrenset över grynsalladen.
  8. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  9. Klipp till sist över dillen och blanda runt.
  10. Servera till kyckling eller fisk.

Du behöver

  • 1 1/2 dl bulgur eller grynblandning
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 Färsk lök
  • 5 sparrisar
  • En stor näve sockerärtor
  • 1 apelsin
  • God olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 litet knippe dill

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.