Varm grynsallad med vårens primörer
Gör så här
- Koka bulgur eller den grynblandning du valt enligt anvisningar.
- Lägg med en halv buljongtärning i kokvattnet.
- Medan grynen kokar skölj och ansa färsk lök, sparris och sockerärtor och strimla dem tunt.
- Häll av vattnet från de kokta grynen och stjälp upp i en vid skål.
- Vänd ner grönsakerna du strimlat i grynen.
- Filéa apelsinen med en riktigt vass kniv och skär apelsinfiléerna i mindre bitar, lägg dem i skålen.
- Krama ur all saft som finns kvar i apelsinrenset över grynsalladen.
- Ringla över olivolja, salta och peppra.
- Klipp till sist över dillen och blanda runt.
- Servera till kyckling eller fisk.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 1/2 dl bulgur eller grynblandning
- 1/2 buljongtärning
- 1 Färsk lök
- 5 sparrisar
- En stor näve sockerärtor
- 1 apelsin
- God olivolja
- Salt
- Svartpeppar
- 1 litet knippe dill
With Love Viksjö Webbyrå