Skip to main content

Surdegspizza

Du behöver några dagars framförhållning för att göra surdegspizza men det är det värt!

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Lös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, låt assistenten arbeta i ca 3 minuter.
  2. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 3 minuter.
  3. Låt jäsa övertäckt i en bunke till dubbel storlek i rumstemperatur, ca 2 timmar.
  4. Forma till bullar och gnid in dessa i rikligt med olivolja.
  5. Lägg på en plåt och täck med plastfilm.
  6. Sätt plåten i kyl och låt kalljäsa i 1-5 dagar.
  7. Ta ut degen, doppa i mjöl och forma till pizzabottnar genom att trycktdra och snurra degen på mjölat bakbord. Obs! tryck inte till ytterkanten.
  8. Lägg på det pålägg du valt och grädda i het ugn på varm plåt eller bakskiva, 250 grader eller varmare.

Du behöver

  • 2 dl surdegsgrund
  • 5 dl vatten
  • 12 dl vetemjöl special
  • 1/2 dl flingsalt

Pålägg:

  • Skinka
  • Köttfärsås
  • Bacon, röd lök och paprika
  • Salami, ruccola och svarta oliver
  • Grönkål, mögelost och champinjoner