Skip to main content

Surdegspizza

Du behöver några dagars framförhållning för att göra surdegspizza men det är det värt!

Gör så här

  1. Lös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, låt assistenten arbeta i ca 3 minuter.
  2. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 3 minuter.
  3. Låt jäsa övertäckt i en bunke till dubbel storlek i rumstemperatur, ca 2 timmar.
  4. Forma till bullar och gnid in dessa i rikligt med olivolja.
  5. Lägg på en plåt och täck med plastfilm.
  6. Sätt plåten i kyl och låt kalljäsa i 1-5 dagar.
  7. Ta ut degen, doppa i mjöl och forma till pizzabottnar genom att trycktdra och snurra degen på mjölat bakbord. Obs! tryck inte till ytterkanten.
  8. Lägg på det pålägg du valt och grädda i het ugn på varm plåt eller bakskiva, 250 grader eller varmare.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 2 dl surdegsgrund
  • 5 dl vatten
  • 12 dl vetemjöl special
  • 1/2 dl flingsalt

Pålägg:

  • Skinka
  • Köttfärsås
  • Bacon, röd lök och paprika
  • Salami, ruccola och svarta oliver
  • Grönkål, mögelost och champinjoner