Surdegspizza
Du behöver några dagars framförhållning för att göra surdegspizza men det är det värt!
Gör så här
- Lös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, låt assistenten arbeta i ca 3 minuter.
- Tillsätt saltet och knåda ytterligare 3 minuter.
- Låt jäsa övertäckt i en bunke till dubbel storlek i rumstemperatur, ca 2 timmar.
- Forma till bullar och gnid in dessa i rikligt med olivolja.
- Lägg på en plåt och täck med plastfilm.
- Sätt plåten i kyl och låt kalljäsa i 1-5 dagar.
- Ta ut degen, doppa i mjöl och forma till pizzabottnar genom att trycktdra och snurra degen på mjölat bakbord. Obs! tryck inte till ytterkanten.
- Lägg på det pålägg du valt och grädda i het ugn på varm plåt eller bakskiva, 250 grader eller varmare.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 2 dl surdegsgrund
- 5 dl vatten
- 12 dl vetemjöl special
- 1/2 dl flingsalt
Pålägg:
- Skinka
- Köttfärsås
- Bacon, röd lök och paprika
- Salami, ruccola och svarta oliver
- Grönkål, mögelost och champinjoner
With Love Viksjö Webbyrå