Skip to main content

Sockerkaka

God att njuta bara som den är men också härlig att servera med en god smörkräm eller bär, frukt och vispad grädde.

  1. Vispa ägg och socker poröst, ca 3 minuter.
  2. Smält smöret på svag värme.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker eller den smaksättning du valt och vänd ner det i de vispade äggen.
  4. Tillsätt smöret och vispa försiktigt.
  5. Koka upp vatten och tillsätt det.
  6. Blanda runt noga.
  7. Häll smeten i en smord och ströad form.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
  9. Vänd upp kakan på en tallrik och låt svalna.

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 130 g smör
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker eller annan smaksättning
  • 3 msk kokande vatten

Smaksättning:

  • 2 tsk mortlad kardemumma
  • Zest och saft från citron eller lime

Serveringsförslag:

  • Smörkräm med choklad och konjak
  • Vaniljkräm, jordgubbar och grädde
  • Fruktsallad och punchgrädde

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.