Sockerkaka
God att njuta bara som den är men också härlig att servera med en god smörkräm eller bär, frukt och vispad grädde.
Gör så här
- Vispa ägg och socker poröst, ca 3 minuter.
- Smält smöret på svag värme.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker eller den smaksättning du valt och vänd ner det i de vispade äggen.
- Tillsätt smöret och vispa försiktigt.
- Koka upp vatten och tillsätt det.
- Blanda runt noga.
- Häll smeten i en smord och ströad form.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
- Vänd upp kakan på en tallrik och låt svalna.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 3 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 130 g smör
- 2 3/4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker eller annan smaksättning
- 3 msk kokande vatten
Smaksättning:
- 2 tsk mortlad kardemumma
- Zest och saft från citron eller lime
Serveringsförslag:
- Smörkräm med choklad och konjak
- Vaniljkräm, jordgubbar och grädde
- Fruktsallad och punchgrädde
With Love Viksjö Webbyrå