
Arrakskulor
- Smula sönder sockerkakan ner i en bunke.
- Tillsätt riven mandelmassa och smör.
- Mät upp florsocker, vaniljsocker, kakao, kaffe, mandellikör, arraksarom och tillsätt det i bunken.
- Blanda ihop till en jämn smet med hjälp av elvispens degkrokar.
- Ställ in bunken i frysen i ca 30 minuter så att smeten får stelna något.
- Rulla kulor av smeten och lägg på en skärbräda.
- Ställ in skärbrädan med arrakskulorna i frysen igen i ca 30 minuter.
- Smält chokladen i en mugg ståendes i vattenbad.
- Låt chokladen svalna något och doppa arrakskulorna i den, stick en liten gaffel i kulan så är den lätt att doppa ner i chokladen.
- Strö direkt över lite chokladströsslet.
- Dra med hjälp av en annan gaffel av kulan på en skärbräda, låt chokladen stelna.
- Förvara arrakskulorna i kylskåpet.
Du behöver
- 1/2 sockerkaka ca 350 g
- 150 g riven mandelmassa
- 100 g rumsvarmt smör
- 3/4 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 msk kallt kaffe
- 3 msk mandellikör
- 1 flaska arraksarom 30 ml
- 250 g mörk bakchoklad
- Chokladströssel
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.