Skip to main content

Arrakskulor

Gör så här

  1. Smula sönder sockerkakan ner i en bunke.
  2. Tillsätt riven mandelmassa och smör.
  3. Mät upp florsocker, vaniljsocker, kakao, kaffe, mandellikör, arraksarom och tillsätt det i bunken.
  4. Blanda ihop till en jämn smet med hjälp av elvispens degkrokar.
  5. Ställ in bunken i frysen i ca 30 minuter så att smeten får stelna något.
  6. Rulla kulor av smeten och lägg på en skärbräda.
  7. Ställ in skärbrädan med arrakskulorna i frysen igen i ca 30 minuter.
  8. Smält chokladen i en mugg ståendes i vattenbad.
  9. Låt chokladen svalna något och doppa arrakskulorna i den, stick en liten gaffel i kulan så är den lätt att doppa ner i chokladen.
  10. Strö direkt över lite chokladströsslet.
  11. Dra med hjälp av en annan gaffel av kulan på en skärbräda, låt chokladen stelna.
  12. Förvara arrakskulorna i kylskåpet.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1/2 sockerkaka ca 350 g
  • 150 g riven mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3 msk mandellikör
  • 1 flaska arraksarom 30 ml
  • 250 g mörk bakchoklad
  • Chokladströssel