Skip to main content

Sill med chili och vitlök

  1. Ta upp 5-minuterssillen ur lagen och skär den i bitar om du köpt filéer.
  2. Lägg sillbitarna i en skål.
  3. Tillsätt crème fraiche, yoghurt, majonäs chilisås och sambal oelek.
  4. Pressa vitlöken och skiva salladslöken, tillsätt dem och den hackade persiljan.
  5. Salta och vänd runt och blanda väl, smaka av och tillsätt eventuellt mer chilisås eller sambal oelek.
  6. Placera sillen i tillslutande kärl.
  7. Ställ i kylen ett dygn innan servering så att smakerna i såsen får mogna.

Du behöver

  • 5-minuterssill i bitar
  • 1 rejäl sked crème fraiche
  • 1 rejäl sked turkisk yoghurt
  • 1/2 sked majonäs
  • 1 mak chilisås
  • 1 knivsudd sambal oelek
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1-2 skurna salladslökar
  • Hackad persilja
  • Salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.