
Renskav

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök, ansa svampen och skär den i skivor om det är champinjoner.
- Värm en stekpanna och tillsätt en klick smör, stek renskaven tills den fått fin färg, krydda med salt och peppar.
- Fös ihop renskaven till ena sidan av stekpannan och låt en klick smör smälta på den tomma ytan.
- Fräs lök och vitlök i smöret och strö över i msk vetemjöl till redning av såsen.
- Blanda sedan runt löken med renskaven.
- Tillsätt svampen, crème fraiche, mellangrädde och buljong.
- Låt renskaven koka ihop med såsen i stekpannan några minuter, späd med vatten eller mjölk om så behövs.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera renskaven med kokt potatis eller ugnsbakad pommes frites, råstekta morötter med honung och svamp och plommonmarmelad.
Du behöver
- 1 förp renskav à 400 g
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- Smör
- 1 msk vetemjöl
- Salt och peppar
- 10 champinjoner eller två nävar trattkantareller
- 1 rejäl klick crème fraiche
- 1 dl mellangrädde
- 1-2 msk flytande kalvbuljong
Design av Viksjö Webbyrå