Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Renskav

Skala och hacka lök och vitlök, ansa svampen och skär den i skivor om det är champinjoner. Värm en stekpanna och tillsätt en klick smör, stek renskaven tills den fått fin färg, krydda med salt och peppar. Fös ihop renskaven till ena sidan av stekpannan och låt en klick smör smälta på den tomma ytan. Fräs lök och vitlök i smöret och strö över i msk vetemjöl till redning av såsen. Blanda sedan runt löken med renskaven. Tillsätt svampen, crème fraiche, mellangrädde och buljong. Låt renskaven koka ihop med såsen i stekpannan några minuter, späd med vatten eller mjölk om så behövs. Smaka av med salt och peppar. Servera renskaven med kokt potatis eller ugnsbakad pommes frites, råstekta morötter med honung och svamp och plommonmarmelad.

1 förp renskav à 400 g
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Smör
1 msk vetemjöl
Salt och peppar
10 champinjoner eller två nävar trattkantareller
1 rejäl klick crème fraiche
1 dl mellangrädde
1-2 msk flytande kalvbuljong

  • Du behöver
  • Gör så här
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.