Skip to main content

Renskav

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök, ansa svampen och skär den i skivor om det är champinjoner.
  2. Värm en stekpanna och tillsätt en klick smör, stek renskaven tills den fått fin färg, krydda med salt och peppar.
  3. Fös ihop renskaven till ena sidan av stekpannan och låt en klick smör smälta på den tomma ytan.
  4. Fräs lök och vitlök i smöret och strö över i msk vetemjöl till redning av såsen.
  5. Blanda sedan runt löken med renskaven.
  6. Tillsätt svampen, crème fraiche, mellangrädde och buljong.
  7. Låt renskaven koka ihop med såsen i stekpannan några minuter, späd med vatten eller mjölk om så behövs.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera renskaven med kokt potatis eller ugnsbakad pommes frites, råstekta morötter med honung och svamp och plommonmarmelad.

Du behöver

  • 1 förp renskav à 400 g
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 10 champinjoner eller två nävar trattkantareller
  • 1 rejäl klick crème fraiche
  • 1 dl mellangrädde
  • 1-2 msk flytande kalvbuljong
  • Kålpudding på älgfärs

  • Rödbetsråraka med chèvre, valnötter och honung