Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Rödbetsråraka med chèvre, valnötter och honung
Gör så här
Skala rödbetor och potatis.
Riv dem, på finaste sidan på rivjärnet, ner i en glas- eller porslinsform.
Salta och låt stå en stund för att rotsakerna ska vattna ur sig.
Värm en stekpanna och lägg generöst med smör i den.
Forma 4 rårakor med händerna och pressa ur dem vätska.
Lägg ner dem i det fräsande smöret.
Knaperstekt rårakorna ca 5 minuter på varje sida.
Fyll på med mera smör om det blivit torrt i pannan när du vänder rårakorna!
Placera de färdiga rårakorna på ett fat, bryt chèvren och strö valnötter över dem.
Vrid något varv med vitpepparkvarnen och ringla honung över.
Garnera med några ruccolablad.
Servera som förrätt eller som tillbehör till renskavsgryta, en grillad köttbit eller biffar.
Du behöver
4 rårakor:
2 stora rödbetor
1 stor potatis
1/2 tsk salt
Smör
1 näve valnötter
1 skiva chèvre
Vitpeppar
Flytande honung
Ruccola
Tips
Köp ekologiska grönsaker från
Ekolådan
!
Renskav
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå