Skip to main content

Pulled pork

Gör så här

  1. Placera fläskkarébiten i en ugnsfast gryta med lock.
  2. Tillsätt vitlök, salt, peppar, spiskummin, ketchup, barbecuesås och några droppar vatten- så att inte köttet bränner fast.
  3. Massera in kryddorna i köttet, lägg den klyftade löken runt om, sätt på locket och ställ in i ugnen på nedersta falsen.
  4. Låt köttet stå i 125 grader i 5 timmer eller 90 grader i 12 timmar.
  5. Det ska gå att bara dra isär köttet i grytan med en gaffel när det är färdigt.
  6. Servera med libanesiskt pitabröd, picklad rödlök, coleslaw, sallad, avokado, marockansk bönsalsa och eventuellt en tomatsalsa/tacosås.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 – 1 1/2 kg fläskkaré i bit
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 msk salt
  • En aning cayenne- eller chilipeppar
  • 1/2 tsk spiskummin
  • Ketchup efter smak
  • Barbecuesås efter smak
  • Några droppar vatten