
Pulled pork
- Placera fläskkarébiten i en ugnsfast gryta med lock.
- Tillsätt vitlök, salt, peppar, spiskummin, ketchup, barbecuesås och några droppar vatten- så att inte köttet bränner fast.
- Massera in kryddorna i köttet, lägg den klyftade löken runt om, sätt på locket och ställ in i ugnen på nedersta falsen.
- Låt köttet stå i 125 grader i 5 timmer eller 90 grader i 12 timmar.
- Det ska gå att bara dra isär köttet i grytan med en gaffel när det är färdigt.
- Servera med libanesiskt pitabröd, picklad rödlök, coleslaw, sallad, avokado, marockansk bönsalsa och eventuellt en tomatsalsa/tacosås.
Du behöver
- 1 – 1 1/2 kg fläskkaré i bit
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 gul lök i klyftor
- 1 msk salt
- En aning cayenne- eller chilipeppar
- 1/2 tsk spiskummin
- Ketchup efter smak
- Barbecuesås efter smak
- Några droppar vatten