Skip to main content

Praliner med rostad mandel och mandelmassa

Gör så här

  1. Hacka mandeln grovt och rosta småbitarna i en torr stekpanna och låt svalna.
  2. Hacka mandeln lite finare.
  3. Knåda in den rostade mandeln och saltet i mandelmassan.
  4. Forma små kuber av mandelmassan och ställ in i kylen.
  5. Bryt chokladen ner i en kopp och smält i vattenbad på spisen.
  6. Stick en liten gaffel i mandelmassekuben och doppa ner i chokladen.
  7. Ställ kuben på en tallrik och strö på lite flingsalt och låt chokladen stelna.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 250 g mandelmassa
  • En nypa salt
  • 50 g rostad mandel
  • flingsalt