Skip to main content

Linsgryta med tomat och spenat

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skala och skiva morötterna.
  3. Fräs lök, vitlök och morot en stund i oljan i en vid gryta utan att de tar färg.
  4. Tillsätt garam masala och curry och fräs ytterliagre en stund.
  5. Slå på de krossade tomaterna och skölj ur förpackningen med lite vatten och tillsätt även det.
  6. Lägg i buljongtärningen och låt grytan koka ihop.
  7. När morötterna är koka tillsätt citron, salt och de färdigkokta linserna.
  8. Använder du torra linser tillsätt dem tillsammans med krossad tomat.
  9. Precis innan servering vänd ner spenaten.

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • Rapsolja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 1 förp krossad tomat
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 pressad citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 förp röda linser alt 2 dl torra
  • Spenat

Till servering:

  • Naanbröd
  • Ris
  • Vitlöksyoghurt
  • Hummus

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.