Skip to main content

Knäcktårta med daim och chokladgrädde

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rita två cirklar med diametern 25 cm på var sitt bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  4. Tillsätt därefter smält smör, grädde och sirap.
  5. Blanda ihop till en smet.
  6. Låt svälla en stund så att havregrynen drar åt sig vätska.
  7. Bred ut smeten i de två cirklarna.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills flarnen fått en gyllenbrun färg.
  9. Låt svalna.
  10. Vispa samman grädde, vaniljsocker och kakao ganska hårt vispat.
  11. Krossa daimen.
  12. Bred grädden på det ena knäckflarnet och strö över daimen.
  13. Lägg på det andra flarnet och ringla över smält choklad.
  14. Låt stå kallt till servering.

Du behöver

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl fullkorn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 
½ tsk bakpulver
  • 
½ dl sirap
  • ½ dl grädde
  • 
125 gr smält smör

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 
2 msk kakao
  • 1 st dubbel daim
  • mörk choklad att ringla över

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev