Skip to main content

Annikas choklad- och daimtårta

  1. Hacka nötterna fint i matberedare, blanda ner bakpulvret .
  2. Vispa ägg och socker poröst och vänd ner nötterna försiktigt.
  3. Häll smeten i smord form med löstagbar kant eller långpanna med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Vispa grädde och kakao ganska fast.
  7. Bred chokladgrädden över kakan.
  8. Låt gärna tårtan stå i svalen över natten så att botten hinner ”sega till sig”.
  9. Vid servering grovhacka mörk choklad och daim och strö över tårtan.

Du behöver

Form med löstagbar kant:

  • ägg 2 st
  • socker 2 dl
  • hasselnötter 100 g
  • bakpulver ½ tsk
  • vispgrädde 3 dl
  • kakao 1 ½ msk
  • dubbeldaim 1 st
  • mörk choklad 2-3 rutor

Långpanna:

  • ägg 4 st
  • socker 4 dl
  • hasselnötter 200 g
  • bakpulver 1 tsk
  • vispgrädde 5 dl
  • kakao 2 ½ msk
  • dubbeldaim 2 st
  • mörk choklad 6-8 rutor

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev