Skip to main content

Annikas choklad- och daimtårta

Gör så här

  1. Hacka nötterna fint i matberedare, blanda ner bakpulvret .
  2. Vispa ägg och socker poröst och vänd ner nötterna försiktigt.
  3. Häll smeten i smord form med löstagbar kant eller långpanna med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Vispa grädde och kakao ganska fast.
  7. Bred chokladgrädden över kakan.
  8. Låt gärna tårtan stå i svalen över natten så att botten hinner ”sega till sig”.
  9. Vid servering grovhacka mörk choklad och daim och strö över tårtan.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Form med löstagbar kant:

  • ägg 2 st
  • socker 2 dl
  • hasselnötter 100 g
  • bakpulver ½ tsk
  • vispgrädde 3 dl
  • kakao 1 ½ msk
  • dubbeldaim 1 st
  • mörk choklad 2-3 rutor

Långpanna:

  • ägg 4 st
  • socker 4 dl
  • hasselnötter 200 g
  • bakpulver 1 tsk
  • vispgrädde 5 dl
  • kakao 2 ½ msk
  • dubbeldaim 2 st
  • mörk choklad 6-8 rutor