Knäcktårta med daim och chokladgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rita två cirklar med diametern 25 cm på var sitt bakplåtspapper.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt därefter smält smör, grädde och sirap.
- Blanda ihop till en smet.
- Låt svälla en stund så att havregrynen drar åt sig vätska.
- Bred ut smeten i de två cirklarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills flarnen fått en gyllenbrun färg.
- Låt svalna.
- Vispa samman grädde, vaniljsocker och kakao ganska hårt vispat.
- Krossa daimen.
- Bred grädden på det ena knäckflarnet och strö över daimen.
- Lägg på det andra flarnet och ringla över smält choklad.
- Låt stå kallt till servering.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 3 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl fullkorn
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- ½ dl sirap
- ½ dl grädde
- 125 gr smält smör
Fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 st dubbel daim
- mörk choklad att ringla över
With Love Viksjö Webbyrå