Skip to main content

Indisk kyckling

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök fräs det i rapsolja i en vid gryta.
  2. Tillsätt garam masala, torkad chili och tomatpur’e och låt det fräsa med en stund.
  3. Slå på krossad tomat alt färsk tomat i bitar och ev lite vatten samt tillsätt grovhackad morot, kålrot, rotselleri.
  4. Låt koka upp, tillsätt salften av riven ingefära och koka på svag värme i ca 15-30 minuter, tills grönsakerna är klara.
  5. Mixa grönsakssåsen med mixerstav.
  6. Tillsätt grädden eller coccosmjölk till grytan och låt koka upp.
  7. Fräs kycklingen så att den får fin färg.
  8. Lägg sedan ner kycklingen i den kokande grytan, sjud tills kycklingen gått klart.
  9. Smaka av med salt.
  10. Servera grytan med basmatiris och nanbröd, vitlöks eller myntayoghurt och blandsallad.

Du behöver

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • Rapsolja
  • Garam masala efter smak
  • 1 färsk eller torkad chilifrukt
  • Tomatpur’e
  • Saften från ca 3 cm riven ingefära
  • 2 morötter
  • 1 bit kålrot
  • 1 bit rotselleri
  • 3 stora solmogna tomater eller 1 förp krossade tomater
  • 2 dl mellangrädde eller 2 dl coccosmjölk
  • Salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.