Indisk kyckling
Gör så här
- Skala och grovhacka lök och vitlök fräs det i rapsolja i en vid gryta.
- Tillsätt garam masala, torkad chili och tomatpur’e och låt det fräsa med en stund.
- Slå på krossad tomat alt färsk tomat i bitar och ev lite vatten samt tillsätt grovhackad morot, kålrot, rotselleri.
- Låt koka upp, tillsätt salften av riven ingefära och koka på svag värme i ca 15-30 minuter, tills grönsakerna är klara.
- Mixa grönsakssåsen med mixerstav.
- Tillsätt grädden eller coccosmjölk till grytan och låt koka upp.
- Fräs kycklingen så att den får fin färg.
- Lägg sedan ner kycklingen i den kokande grytan, sjud tills kycklingen gått klart.
- Smaka av med salt.
- Servera grytan med basmatiris och nanbröd, vitlöks eller myntayoghurt och blandsallad.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 kg kycklinglårfilé
- 2 gula lökar
- 3-4 vitlöksklyftor
- Rapsolja
- Garam masala efter smak
- 1 färsk eller torkad chilifrukt
- Tomatpur’e
- Saften från ca 3 cm riven ingefära
- 2 morötter
- 1 bit kålrot
- 1 bit rotselleri
- 3 stora solmogna tomater eller 1 förp krossade tomater
- 2 dl mellangrädde eller 2 dl coccosmjölk
- Salt
With Love Viksjö Webbyrå