Skip to main content

Gulaschsoppa med köttfärs

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Skala potatis, morot och rotselleri och skär i tärningar.
  3. Kärna ur paprikorna och tärna även dem.
  4. Bryn köttfärsen ordentligt i smör och olja i en kastrull.
  5. Tillsätt lök, vitlök, potatis, morot, selleri och paprika.
  6. Krydda med paprikapulver, oregano, kummin och cayennepeppar.
  7. Tillsätt tomatpurén och rör om.
  8. Häll i tomaterna, köttbuljongtärning och vattnet.
  9. Salta och peppra och låt soppan koka i cirka 30-40 minuter, tills grönsakerna är mjuka.

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • ¼ rotselleri
  • 1 röd paprika
  • 500 g nötfärs
  • smör och olja till stekning
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar ur kvarn