Skip to main content

Gulaschsoppa med köttfärs

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Skala potatis, morot och rotselleri och skär i tärningar.
  3. Kärna ur paprikorna och tärna även dem.
  4. Bryn köttfärsen ordentligt i smör och olja i en kastrull.
  5. Tillsätt lök, vitlök, potatis, morot, selleri och paprika.
  6. Krydda med paprikapulver, oregano, kummin och cayennepeppar.
  7. Tillsätt tomatpurén och rör om.
  8. Häll i tomaterna, köttbuljongtärning och vattnet.
  9. Salta och peppra och låt soppan koka i cirka 30-40 minuter, tills grönsakerna är mjuka.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • ¼ rotselleri
  • 1 röd paprika
  • 500 g nötfärs
  • smör och olja till stekning
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar ur kvarn